Delikatessen

I Delikatessen kan du købe alle de ting vi går og hygger os med på gården og i køkkenet. Vi er lidt gammeldags og holder meget af at sylte, confitere og fermentere. Vi arbejder efter sæson med lokale råvarer og holder meget af det gamle håndværk. Vi bruger fedt, salt, piskeris og hænder fremfor texturas, nitrit og thermomixere.

Charcuterie og oste

Ude på gården har vi dejlige fritgående økogrise af den sortbrogede slags. Her har vi bygget et lille pølsemageri, hvor vi laver laver charcuterie efter sydeuropæisk tradition. Altså vand ud, ikke vand ind. Vi bruger ingen nitritsalte, fosfater og andet ondskab, vi bruger kød, salt, vin og krydderier. Pølserne fermenterer på gården og kommer derefter ind og tørrer i vores tørrerum i restauranten.

Det vil jo være dejligt hvis vi kunne lave alt charcuteriet selv, men alt kan ikke lade sig gøre i vores klima. Derfor har vi et samarbejde med en håndfuld dygtige folk i Italien, vi importerer fra. Det drejer sig især om skinker, den klassiske Parmaskinke samt den italienske Suino Nero gris. Sortimentet tæller også charcuterie fra Cinta Senese racen der holder til omkring byen Siena og egnsprodukter som Mortadella fra Bologna og den kalabriske specialitet N’duja.

Ostene handler vi i sæson som alt andet. Det vil sige at sortimentet skifter løbende, som eksempel har vi masser af friske gedeoste i foråret når gederne lige er kommet på græs, mens vinteren mere byder på de store klassiske oste som Comté og Beaufort, der har lang modningstid, når alle dyrene når inde.

Pasta og alt det andet

Mads har i efteråret opholdt sig i Bologna hos et hold mamas, der har lært ham at lave pasta med en træpind, som man jo skal hvis det skal være helt rigtigt. Pastaen kan købes i løs vægt og indgår også varm i vores menuer.

Vi elsker jo de gamle håndværkstraditioner og laver også croissanter, butterdeje og andre nørderier i hånden inden køkkenerne blev fyldt op med alskens elektriske maskiner

Herudover konserverer vi alskens grøntsager og kød på gammeldags facon. Vi tager grøntsagerne i sæson og konservere dem, så man har til hele året. Vi tager hvidkålen i vinterhalvåret og fermenterer den til sauerkraut, asparges i foråret og sylter og så videre. Kød konserverer vi i fedt og laver rillettes, laver patéer og henkoger i eddike til simreretter.

Man kan selvfølgelig bare komme ind og gå amok i delikatesserne, men man kan også klikke videre til take away’en og bestille et assorteret bræt eller en lun pasta to go.

Take Away

Hvis du har lyst til at sidde derhjemme i sofaen og flade ud med skinke, pølse og en fed Tom Hanks film kan du bestille et bræt med godt og blandet. Så er du fri for at træffe en masse svære valg, du skal bare ringe og sige hvor mange mennesker i er og hvornår du vil hente det. Så dropper du bare forbi og samler op.

Hvis du nu får en masse gæster, lad os sige 50, så vil vi gerne lige have besked dagen i forvejen. Som udgangspunkt blander vi bare efter sæsonen, men er du f.eks. ikke så vild med drønstærk blå fåreost, så sig til, så styrer vi lige uden om den!

Kød til én : 150 kroner (du bliver mæt!)

Käse til én : 150kr (her bliver du også mæt!)

Det vil sige: køber du en af hver, så er der nok til to

Der er brød og snask med, så du skal bare sætte det på bordet når du kommer hjem!

Bestil på +45 86 12 00 70, eller på mail@saart.dk. Bestiller du på mail, er den først gået igennem når vi har svaret at du ved det!